Fragile things av Neil Gaiman

Titel: Fragile things. Short fictions and wonders
Författare: Neil Gaiman
Publikationsår: 2006
Genre: Fantasy
Format: tryckt
Källa: köpt för en herrans massa år sen
Sidor: 360
Fem saker jag gillade med boken: Novellerna A Study in Emerald och Forbidden Brides of the Faceless Slaves in the Secret House of the Night of Dread Desire
Betyg: ⭐⭐

Handling och Recension

Detta är en samling kortare noveller och dikter, som ibland utspelar sig i en fantasy-värld, ibland i en magiskt tillspetsad version av vår egen värld.

Tyvärr föll den mig inte alls i smaken. Neil Gaiman är lite “hit and miss” för mig: Good Omens (som han skrev tillsammans med Terry Pratchett) är en av mina favoritböcker, jag uppskattade verkligen Neverwhere, men jag kunde knappt ta mig igenom American Gods. Några av novellerna i denna samling gillade jag dock, i synnerhet A Study in Emerald som var en fantastisk blandning av Sherlock Holmes och Lovecraft, men de flesta tyckte jag var ganska tråkiga, korta och utan någon större mening. Det var som en samling av Gaimans idéer han samlat på sig, som inte räckt till att skriva romaner av, och som knappt räckte för att skriva noveller.

Rekommendation

Om man har läst och älskat om det mesta Neil Gaiman skrivit är chansen stor att man även kommer att gilla Fragile Things.

Leave a Reply