his religion is buried in the silence of freshly fallen snow, in a carefully crafted cocktail, in between the pages of a book somewhere after the beginning but before the end

Erin Morgenstern, The Starless Sea

Precis som Zachary i Erin Morgensterns The Starless Sea älskar jag nyfallen snö, en god drink, men framför allt känslan av att befinna sig mitt i en historia. Jag har varit en läsare sedan jag var nio år, då jag fick en serie deckarböcker min pappa läst som barn. I Tre Deckare fick jag följa tre tonårspojkar i 60-talets Kalifornien som löste fall av typen ”låt oss undersöka om det verkligen spökar i det här gamla rucklet”, och det var där min kärlek till läsandet började. Det var också där jag första gången utryckte önskan om att kunna glömma bort böcker, för att kunna läsa dem igen utan några minnen av vad som skulle hända. Det är helt klart den superkraft jag skulle välja om jag fick chansen!

Jag läser de flesta genrer, men det jag läser allra mest är fantasy. Jag föredrar böcker riktade till vuxna, men läser även en del young adult. Jag läser mest på engelska, och väldigt sällan böcker översatta till svenska. Jag har ett pågående projekt där jag läser igenom alla Agatha Christies deckare, som pågått ett bra tag, men som snart är klart. Min favoritförfattare är Kate Atkinson, och jag har hittills älskat allt jag läst av Brandon Sanderson. Det är omöjligt att välja en favoritbok, men de böcker jag läst flest gånger är The Hitchhiker’s Guide to the Galaxy, Good Omens och Pride and Prejudice.

Jag skriver recensioner om det mesta jag läser, men det är mindre troligt att jag gör det med böcker jag inte tycker om. Det är ju roligare att skriva om saker jag gillar!